Köpenhamn dag 1

 
Vi kom fram till hotellet runt två och gick direkt ut på stan för att kolla läget. Tog ca 5 min att gå till centrums centrum, så nice. Vädret sög men humöret var på topp. Riktigt jävla squad om jag får säga det själv haha.
 
Vi var alla sugna på en fet burgare och tog första bästa restaurang. Mycket ost och sås och en flaska rött till det. Och ja jag håller fortfarande på att lära mig att tycka om det.
 
Efter gick vi på urban outfitters och köpte alldeles för dyra solglasögon och sedan kände vi cravings för en riktigt god mojito, och det fick vi. En mysig cocktailbar i nyhavn hittade vi med en massa saker på väggarna och hattar och böcker och skit på hyllorna. Vi prioriterade nämligen gärna matställe efter huruvida det fanns "en jävla massa saker" överallt haha. Det ligger någon mysfaktor över det.
Sedan var det dags att gå hem till hotellet igen. Vi köpte med oss två flaskor cava, chips och lite jordgubbar. Fixade oss. Hade även en riktigt nice förfest, en sån som inte växer på träd ni vet.
 
Första stället vi drog till var Kant, mitt och alvas favoritställe i Berlin, och tog några drinkar. Det är alltid fullt där så vi fick inte ens någon sittplats men det gick la bra ändå.
 
Efter det drog vi till nästa bar, där vi träffade några killar som tipsade oss om nästa klubb som vi lyckades komma in på av en slump! Och sedan nästa bar och nästa klubb och ja så höll det på. Blir typ ledsen när jag tänker på hur mycket jag saknar det. Fan vad kul vi hade. Någon gång vid 5 traskade jag och Sara hem (de andra hade gått tidigare, länge leve nattkäk) fulla och glada. Nästa dag skriver jag om någon annan gång. Godnatt på er.

Rehab

En sån vecka har det varit. En sån vecka då jag kommer på mig själv att ha lovat att uppdatera på måndagen när det redan har hunnit bli torsdag. Plugg, kårarbete, plugg och föreläsning. Usch. Har i vanliga fall 3 sovmornar av 5 i skolveckan men dem var long gone denna veckan. Behöver vila ut, och min helg hade inte kunnat vara mer passande. Imorgon kl 12 sticker jag med hela familjen till Tylösand Spa och Hotell och stannar där hela helgen. Ska bara slappna av, få massage, träna på gymmet, plugga, äta god restaurangmat och SOVA UT. 
 
 
Det ska tydligen vara riktigt gött där, hade dock egengligen inte behövt mer än mig familj och mat egentligen.

Hemma


Precis hemkommen från Köpenhamn, vilken jävla helg. Berättar imorgon!

Taggad

Hej på er. Imorgon bär det av till Köpenhamn och jag är såå taggad på att åka iväg och komma till en storstad med ett asnice gäng. Vill sitta på ett mysigt cafe och dricka latte och sen strosa lite och sen sätta oss igen och äta mat och dricka viin och sen göra sig snygg på hotellet och sen gå ut och träffa helt nya människor. Wowowoowow. Nu har jag packat väskan och har med mig alldeles för mycket kläder för endast två dagar men men. Gutt att jag hann med lite klipp och sling igår också, känns fräscht man.
 
 

I augusti vill jag till Grekland med mina tjejer

(Så om du är min tjej och jag inte har hunnit tjata på dig om att hänga med än så gör jag det nu)
 
Och ja jag fullkomligt älskar att bara titta på blommor, hav och byggnader men det här vill jag också gärna göra där:
 

Faking it

Fortfarande sjuk ja, men det gör inget för imorgon har jag min första lediga dag utan jobb eller skola på 17 dagar!!! Ska på stan med och handla lite inför köpenhamn och sedan på kårmöte! I natt har jag ÄNTLIGEN skrivit klart mitt typ 2 månaders långa ångest moment, min vetenskapliga rapport på typ 7 sidor totalt för svenska 3. Tråkigaste jag någonsin har och nåågonsin kommer att skriva. Jävligt stolt att jag dessutom skrev klart en hel debattartikel igår (den jag la upp hehe) Annars har jag som sagt bara jobbat och hängt med girlfriends. Har också börjat kolla på en ny serie från MTV som heter Faking it. Riktigt bra ändå fan.
 
Älskar att MTV's serier inte är blyga med sex och svordomar, det är ju det man lever för. Åh vad jag just där blev glad för att jag inte är en stor bloggerska som är förebild för tolvårigar och därför är tvungen att lägga till "skämt och sido" efter sånna skämt hahaha.
 
 
Iallafall, serien, jag kollar på www.tubeplus.me! Den är en aning predictable och så men av någon anledning kan jag inte sluta kolla avsnitt efter avsnitt.
 

Låtsasfeminismen har tagit över

Ett ämne som ständigt diskuteras i dagens samhälle är feminismen. Vi drunknar i rubriker som ”Tjejer, sluta raka er under armarna!” och ”Feminismen har gått för långt!” följt av ”Feminismen kan inte gå för långt!” Det alla verkar missa är att dessa fall inte ens har med feminismen, tron om att män och kvinnor är lika mycket värda, att göra. Istället har det utvecklats till ett okontrollerat tjafs mellan kvinnor som har problem med mannen och män som gillar att provocera. Låt oss kalla det för låtsasfeminismen. Denna låtsasfeminism har tagit över och därmed behöver vi en ny benämning på vad feminism egentligen är, och det behöver ske nu.

 

Detta är ytterst nödvändigt då feminismen har förlorat sin innerbörd. Majoriteten av de som offentligt uttalar sig som feminister är i själva verket bara arga på män. Detta är förståeligt med tanke på många fall då kvinnor har blivit könsdiskriminerade. De känner sig nedtryckta och vill komma med en motståndskraft för att trycka tillbaka mot männen genom att påstå saker som att ”alla män är potentiella våldtäktsmän” till exempel. Problemet är att det här inte är feminism och att detta agerande aldrig kommer leda till ett jämställt samhälle. Det har istället lett till att den som innerligt tror på lika värde mellan man och kvinna inte vill uttala sig som feminist och förknippas med dessa galna och manshatande låtsasfeminister. För att bryta denna onda cirkel så måste feminismen först få tillbaka sin innerbörd och ett termbyte med en tydlig definition för vad ideologin egentligen är skulle åstadkomma detta. 

 

Dessutom är ”feminism” en väldigt könsladdad och ologisk benämning som gör det svårt för män att relatera till ideologin. Om vi då tillägger att de flesta frågor som tas upp av dessa låtsasfeminister, som jag tidigare förklarade, är riktade mot män så är det inte speciellt konstigt att de får ett dåligt intryck av vad de tror feminismen är. Därmed är det inte många från det manliga könet som blir tillräckligt insatta i ämnet för att förstå att feminism är något nödvändigt och går istället mot denna ideologi. Ett namnbyte med tydlig innerbörd skulle väcka intresse hos politiskt insatta män, som gärna dessutom är förebilder för den manliga befolkningen, och därmed skulle feminismen nå en högre status hos även männen.

 

Problemet ligger däremot inte endast i ordet. Om vi idag hade haft en könsneutral benämning på feminismen så hade vi fortfarande varit behövande av en förändring. Då diskussioner kring något så irrelevant som kvinnligt kroppshår läggs fram av låtsasfeministerna så prioriteras den riktiga feminismen lägre än vad den förtjänar. Detta har resulterat i att denna ideologi, som är otroligt viktig i vårt samhälle, har en låg status bland vår befolkning. Ett tydligt exempel på det här är att Fi, Sveriges feministiska politiska parti, inte ens kom in i riksdagen i riksdagsvalet 2014. För att feminismen ska få en högre status så måste dess allvarliga frågor som rör jämställdheten uppmärksammas. Ett termbyte på en rörelse som har sitt ursprung redan på 1700-talet skulle väcka uppmärksamhet så att det räcker och blir över för att hela landet, en gång för alla, ska lära sig vad feminism egentligen är och därmed se det som en betydelsefull fråga.

 

Däremot kan det tyckas att ett termbyte skulle leda till en förvirring i skillnaden mellan ”gamla” och ”nya” feminismen. Som svar till det kan jag säga att förvirringen inte kan bli större än vad den är idag. I skrivandes stund diskuterar jag ämnet med min bror som uttalar: ”Jämställdhet är livsviktigt men ordet feminism äcklar mig”. Detta exempel borde vara tydligt nog för att förklara hur viktigt det är med en omedelbar förändring.

 

Så nej, feminismen kan inte gå för långt. Däremot kan låtsasfeminismen gå för långt och faktum är att den har gjort det för länge sedan. Feminism handlar inte om var kvinnan rakar sig. Feminism handlar om att inte låta könet styra eller begränsa de ekonomiska, sociala och politiska rättigheterna som varje människa har rätt till. Mannen är inte den enda boven i vårt ännu icke jämställda samhälle och de förtrycka kvinnornas offensiva motståndskraft gör inget annat än att förvärra situationen. Vi behöver en förändring och feminismen behöver få tillbaka sitt syfte och därmed den status som ideologin förtjänar. Byt benämning på feminismen och ett positivt resultat är garanterat inom snar framtid.

 

 

 


IG

Följer många igkonton from far away och drömmer mig bort till deras livsstil i princip. Fast jag ser det ju hellre som att planera min egen framtid hehe. Jag brukar spara de bilder som jag tittar extra länge på och som lyckas inspirera mig och här är några utav dem (ps bildtexten brukar spela stor roll också):




Tack

Hej, innan du klagar på någonting idag, tänk ut 3 saker som du är tacksam över. En stor, en mellan och en liten. Gör det varje dag.

Jag är tacksam över min underbara mormor, mitt jobb och mina tuttar. 



Lov

Lov = jobb för min del. Hade inte varit så illa egentligen om jag inte hade varit så jävla sjuk. Jag som aldrig blir sjuk också.. Missade maskerad igår pga det också men men måste bli frisk innan fredag för då sticker jag, Irma, Tu och Sara till Köpenhamn (!!!) som vi bokade för några veckor sedan! Ska bli riktigt nice att sätta sig på en nice jävla pub och ta en drink och inte tänka på någonting. Vi ska bo precis vid centralen och tivolit på hotell saga vilket kostade ca 400kr/person för två nätter. Riktigt taggad är jag wääähu.
 
 
Sist jag var i Köpenhamn var med Alva i slutet på Juli förra sommaren! När det är varmare är det asmysigt att sätta sig på pubarna längs Nyhavn men där finns det bara öl och vin typ så vi brukar alltid gå till Kant senare, en asmysig bar precis på ströget.

Kom igen nu da Brållan

 Börjar bli riktigt frustrerad över att bråvalla inte har släppt fler artister!!! Vill veta alla nuuu!!!!
De som jag allra allra helst skulle vilja se är bland annat:
 

                            
                            
 The Killers
 
The lumineers
 
 
Hardwell
 
 
Oskar Linnros har jag dock sett, och det var så helvetes bra.
 
 
Kendrick Lamar
 
 
Coldplay
 
 
Ben Howard
 
 
The tallest man on earth
 
 
3LAU
 
 
 
 
Den Svenska Björnstammen (igen!!!)
 
 
Även Justin Timberlake, Flume, Rihanna och Maroon5 hade varit riktigt fett. Mando Diao, Imagine Dragons och Sam Smith hade ju inte heller varit helt fel med tanke på att jag missade dem förra året likaså missade jag Maskinen 2013 vilket jag ångrar som fan..
 

Undrar var man ska leva på för vackert ställe i framtiden då?

 
 
 
 

Amy

Tycker det är så tråkigt att det Amy Winehouse förknippas med var droger, vilket inte är så märkligt, men det är så trist. Jag menar lyssna bara på hennes röst den är helt otroligt, och kolla hennes känsla här:
 

Born to hand jive baby

Rasmus och jag lattjade lite till greasesoundtracket när vi blåste upp ballongerna innan festen och så fick vi det brilianta idén att visa upp det för alla på kvällen. Och vi fick upp alla, så ja det kändes verkligen som en musikal på riktigt haha! Så nu kan jag checka av det från livslistan. Tror jag upplevde det som kallas eufori där ett tag. (Jag är tjejen med tjusa jeans i början)
 
 

Förra veckan

Har faktiskt ingen aning när jag bloggade sist så kan passa på och säga att jag har haft en helt fantastisk vecka!! Kårmöte och plugg på måndagar som vanligt! Hela tisdagen var det skolresa till skidbacken i hestra, en väldigt speciell dag för min och irmas del, bland annat lurade vi ca 10 killar i backen att vi var utvytesstudenter från USA vilket de tror på än idag. Jävligt roligt var det.
 
Plugg och DANS på onsdagar. Så glad att jag har börjat med det igen (det var ett av mina "one year goals" som jag bestämde mig för på Date With Destiny) för jag hade uppehåll förra terminen och har saknade det som in i helvete. Jobb på torsdagen efter skolan som varje torsdag, inte helt fel. I fredags firade vi min bästis Ebba som fyllde 19 på pipes med öl och 20 mysiga vänner. Mina vänner är bättre än allas andra. Jag och Alva gav Ebba som present valet mellan att åka till Stockholm eller Köpenhamn och hon valde Köpenhamn så vi ska betala hennes biljett och åka dit den 13-15 mars!!
 
 
 
Jobb kl 8 morgonen efter vilket var ganska tungt och sedan direkt till lokalen där vi i kårstyrelsen skulle hålla i kvällens sektionssittning. Temat var Grease/50-tal och herrejävlar vad lyckat det blev. 100 kära sektionsmedlemmar i skinnjackor och tighta brallor, 34 familjepizzor, en lite för stark sås, hemmadrinkar, en jävla massa sång (läs skrik) och ramsor och buggtävling. Bästa måste ändå ha varit the real life musical experience som vi lyckades få till haha! Förklarar mer sen med film och allt... Otroligt lyckad fest iallafall och vi har fått en hel drös med bra respons! "Jag hjälper till och med till att städa om det blir en sittning till innan sommaren" sa Jona i skrivandes stund. Älskar stämningen min skola och hur sjuka fester vi har.
 
 
 
 
 
 
 

Börjar ju lipa

 

RSS 2.0