Vi ska till Berlin!!!

Såg att du skulle till Berlin! Har du varit där förut, isf skulle du kunna ge lite tips :) Ska nämligen dit snart
 
Fick den här frågan av Emma för typ en månad sen, väntade med att svara tills nu du jag vet helt säkert om det blir av eller inte, och ja det blir det!!!!! Tyvärr blir vi inte lika många som planerat men den 29 oktober flyger iallafall jag och my partner in crime Alva till Berra!! Är så taggad så det är inte klokt. Vi flyger direkt från Kalmar (resan tar bara en timme och kostade 2000 tur och retur) och stannar i fem nätter så vi kommer hinna med allt! Shoppa, se staden, alla hipstercafén, fina byggnader och parker. Kolla på all konst och kultur.
 
På kvällarna kommer vi äta på restauranger och uppleva Berlins uteliv som sägs vara helt sjukt bra, "går inte att jämföra med Sverige" läste vi någon stans. Kanske även gå på något mysigt trubadurgig. Vi ska bo centralt, nära Europas största varuhus KaDeWe och även nära till Berlin Zoo som vi ska gå på! Hotellet är helt okej nice och gick på 1500/person för fem nätter! (Extrapris då)
 
 
Har tyvärr inte varit i Berlin förut så tyvärr kan jag inte ge en massa tips, men vi hittade en bra länk med en massa tips som jag tänke dela med mig av! 
 
1. Mitte
Ett mischmasch av trendiga butikskedjor, avantgardedesigner, gallerier, barer och restauranger. Här möts turister, flanörer, gatumodefotografer och modedonnor för stans bästa shopping.
 
 
2. Kreuzberg
Vackra gamla hus blandat med parabolantenner, neonskyltar, snabbmat, barer och turkiska storfamiljer. Mycket internationellt liv och rörelse på kvällen. Överallt tycks det finnas någonstans att dricka, stilla fyllehunger eller ta en sista öl på. Berlinsk bohem­favorit såväl natt som dag.
 
 
3. Soju bar
Närliggande och trendiga Soju Bar ser ut en blandning av filmen Blade Runner och valfri asiatisk storstad med neonblinkande lampor och svart asfalt. Här dricker man koreanska Moscow Mules och spontansjunger man karaoke på toan. Roligt, annorlunda och chict!
 
 
4. Kleidermarkt
Kleidermarkt är en kedja med stora secondhandaffärer på flera ställen i stan. Utvald kvalitetsvintage för, i jämförelse med Sverige, låga priser (Berlinhipstern muttrar att det är dyrt men återkommer ändå jämt). Kolla den på Bergmannstrasse eller ännu hellre Char­lottenburg för mer fynd än i Mitte. För de kreativa finns det kläder till kilopris.
 
5. HBC
I en betonggrå del av Mitte ligger snygga HBC, under DDR ett ungerskt kulturhus. Numera trängs här utställningar, filmfestivaler, events, en bar och numera även en industrichic brasilianskinspirerad restaurang. Prova deras hummer eller argentinska stek och dröj kvar någon timme i baren utanför. Vid midnatt kommer festen att vara igång.
 
Och en klubb som vi fastnade för var "Zur wilden Renate" och det vore fett att gå dit på halloween...
 
 
Och du som har frågat efter vilken concealer och BB-cream jag använder (kolla hit!!!!) klicka på orden så hittar ni mina produkter!

Kommentarer
Postat av: Susanna Maria J

Så kul!!! :D

2014-09-28 @ 19:19:08 - http://oslofru.com/

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0