Bråvalla

Tänkte ta tag i det där inlägget om bråvalla som var förfrågat!! En av sommarens höjdpunkter som jag rekommenderar starkt även om man har råd eller inte, planka in eller något.
 
 
Först och främst: skjuts. Om ingen som ska åka har körkort så får man kolla runt om man känner någon som ska köra dit. Vi hade turen att åka med Toves rugbykompis. Och kör i tid, gärna runt 12 dagen innan festivalen (det är fest där kvällen innan festivalen också). Vi åkte runt 5 och hade inte tältet uppe förrän klockan var 3 på natten och det hade blivit ljust. Annars går det självklart tåg till Norrköping men det kan ju vara bökigt att ta sig till festivalområden och bära allt på en gång. 
 
Det var samma kille som bar in vår alkohol på campingen eftersom man behöver vara 20 år för att få det. Hitta någon som är 20 på plats eller smit förbi när det verkar lugnt.
 
Om man kör måste även parkeringsbiljett köpas på hemsidan. Man fick gå en gävla bit för att hämta alla flak cider, det jobbigaste ever, därför funderar vi på att ta med någon slags vagn till det i år.
 
Till mat hade vi med oss en massa bröd och knäckebröd, bara för mättnad. Drycker som kunde bli varma typ nyponsoppa. Cidern och vinet höll sig relativt kallt hela festivalen. Alltid gott med godis och sånt annars åt vi inte så mycket alls på hela festivalen. Det fanns olika matstånd på festivalområdet men där köpte vi faktiskt inte heller så mycket. Man blev inte så hungrig där men jag fattar inte hur haha.
 
Och så de underbara artisterna. Allt från indie till rock till house till hip hop till metal och till pop. Vi gick på så många vi hann med och stod längst fram typ varje spelning, tveka inte på att tränga er, det är värt det. Om ni har en artist som ni typ bara gillar en låt med så gå dit senare för de kommer garanterat spela den sist. Har du två favvisar som spelar samtidigt är det bara att springa fram och tillbaka för scenerna är placerade ganska nära.
 
Det finns 5 (?) scener. En för typ Veronica Maggio, Bo Kaspers orkester och sånna sötisar, en för housemusik, moshpits och tonårshaff, en för läskiga metalband, en för de bästa och största banden typ Frank Ocean och en för de ännu större och fetare banden typ Avicii. Alla dessa scener finns på festivalområdet där man kan gå in och ut på en sekund men man får dock inte ha med alkohol, därför är det nice att ha campet ganska nära festivalområdet.
 
Att ta med. Hinkar att fylla med vatten till allt möjligt om man vill tvätta håret, borsta tänderna, raka benen om man pallar, kyla alkoholen eller helt enkelt ha vatten att dricka. Ta med skor som du är villig att dumpa där sedan, och framför allt GUMMISTÖVLAR. Ångrar att jag inte tog med det och kunde hoppa runt lätt i leran som Tu på bilden längst ner till vänster. Ta med bikini för soliga stunder och en väska med axelbandsrem VIKTIGT använde den hela tiden. Och en sån där lampa är jättejätteviktig. Ta inte med för mycket kläder, ingen bryr sig om vad du har på dig egentligen. Länge leve våtservetter!!! Man behöver få bort lera ganska ofta, sminka av sig och bara rengöra hela kroppen med när man känner sig ofräsch. Andra saker som är nödvändiga hittade vi på google. Här t.ex. är en bra festivallista.
 
 
Sen finns det ju en liten affär med nödvändiga saker också, typ mat flipflops plåster och sånt. Det fanns också vattenstationer, duschar, bemannade mobilladdningsstationer (man lämnade in mobil och laddare och fick en liten biljett så att man kunde hämta ut den senare) och så fanns det "bar" för de som är över 18, men det är så sjukt dyrt.
 
 
Att bo i tält. Det kommer vara så jävla kallt och det kommer vara så jävla varmt så ta med både tjockt täcke och isklampar. Köp partytält så att ni kan sitta ute i alla väder och stolar men behöver inte skriva alla basic saker. Förvänta er inte att kunna sova då det inte blir tyst på området någon gång på dygnet (ta lugn grön camping om ni inte pallar) Campa som sagt nära festivalområdet så att ni kan springa fram och tillbaka. Dock är det många som tar era stolar osv då..
 
Sitt på så många axlar som möjligt
Lyssna inte på dem som klagade på leran, om du inte själv är en sån som skulle klaga på leran.
Övrigt. Helt jävla underbart. Så bra artister, så sociala människor, så hög på livet, så snygga killar helt stört, så långa nätter, ett par kändisar här och där (killen längst upp till höger kände jag igen från svt's Dubbelliv haha så starstruck) Så fett jävla nice helt enkelt. Bråvalla slog rekord i besökare i svensk festivalhistoria förra året och det var bara första året det hölls så tänk hur jävla fett det kommer bli i år. Kanye West, The Kooks, Kings of Leon, Blasterjaxx m.fl. Behöver väl inte säga mer nu känner jag, åk bara.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hur kommer du åka till Bråvalla iår?

2014-03-05 @ 22:37:19
Postat av: Julia

Så jävla bra inlägg, taaaaccckkkk! Taggar sönder nu!

2014-03-05 @ 23:06:38
Postat av: Anonym

hur fixar man in alkoholen på campingen? är dom hårda med att "vem som helst" inte får ta med den in? kram :)

2014-03-30 @ 23:34:20 - http://960702.forme.se

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0