Samma värld?

 
Det är sjukt hur stor skillnad det kan vara på då och nu, och hur stor skillnad det kan vara nu mellan här och där. Förr betydde tatuering = brottsling och kläder som då ansågs provokativa anses idag vara ganska påklätt, samtidigt som att de kläder som flesta svenska tjejer bär på somrarna skulle vara så provocerande att man skulle bli plockad på gatan i vissa delar av samma värld. På 1700-talet fick kvinnor i Sverige inte publicera litteratur eller dikta men idag kan det anses bögigt av en kille att skriva poesi. 
 
Gulligt här kan vara att bli tillsammans offentligt på facebook och gulligt där kan vara att spela trumpet vid stenstatyer för kvinnan man är kär i. Svält där kan betyda att man inte har mat för dagen och svält här kan betyda ätstörningar motiverade av näthets såsom "#thinspo". Varför hata sin kropp så mycket liksom? När Marilyn Monroe var inne (typ hela hennes livstid) så hade hon idealkvinnans kropp, fast att hon hade ansetts som mullig eller tjock i vårt samhälle idag. Ibland har jag svårt att förstå att allt det här faktiskt är samma värld.

Kommentarer
Postat av: Natta

Håller med, det är ju en enorm skillnad och förändringar sker hela tiden så jag undrar hur det kommer se ut för nästa eller kanske näst-nästa generation och den efter dom!

2014-03-27 @ 13:34:39 - http://thedreamland.blogg.se/
Postat av: ZTCJ

Tänkvärt inlägg! Märkligt hur samhället förändras, och åt vilket håll det går.

2014-03-27 @ 13:55:54 - http://ztcj.blogg.se/

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0